Lapos has

A lapos has nem csak szép, de az esetek többségében egészséges is. Pontosításképp nézzük meg a lapos has, bocsánat az egészséges, szép hasfal fogalmát.

Keresd meg a két bordaíved és  a szegycsontod. A két bordaív és a szegycsont egy 30-40 fokos szöget kell, hogy bezárjon (ha ennél nagyobbat, biztosan nincs már minden rendben az emésztőszervekkel). A köldököt egy nagy U alakú ív kell szegélyezze (Ha ilyen nincs, akkor a bél izomzata petyhüdtebb, renyhébb). A bordaívek szépen rajzoltak, nincs rajtuk párnácska, pukli és egyáltalán nem szabad, hogy érzékeny legyen nyomásra sehol a has. Ha a bordaíveken valahol kisebb-nagyobb domborulat tapintható, akkor mögötte vagy az epe (jobb oldalon), vagy a bélsár pang (jobb vagy bal oldalon nagyobb területen).
Érzékeny-e nyomásra valahol a has? Vannak-e fájdalmas, tömöttebb tapintatú, esetleg kötegesen, hurkaszerűen kifeszülő szakaszok? Ha igen, szinte biztos, hogy az emésztőrendszer valamely területén gyulladás zajlik!

Amennyiben nincs fájdalmas, tömöttebb tapintatú, esetleg kötegesen, hurkaszerűen kifeszülő szakasz, akkor Te egy lapos has, azaz egy egészséges, szép hasfal és egészséges immunrendszer birtokosa vagy.

Lapos has elmélet 50 évvel ezelőttről

Több mint 50 évvel ezelőtt mondta Mayr, hogy: az emésztőszervek a szervezet gyökérzetét (immunrendszerét, központját) képezik: ha a fa (a szervezet maga) rossz táptalajon áll, nem tud rendesen növekedni és egészséges termést hozni (tápanyagellátás), hamar megbetegszik, és idő előtt kipusztul.
Vagyis azt állította, hogy az  egészség a bélben kezdődik. A belek egészségtelensége, a belek flórájának zavara és a betegségek között szoros összefüggéseket mutatott ki, csakúgy mint a has alakjának elváltozása és a betegségek között.

A keleti gyógyászat mellett mára már a  nyugati orvostudomány is igazolta, a belekben található az immunrendszer 70%-a (gondolj csak a reklámokra). A lapos has tehát nem csak a hódítás miatt fontos, pontos képet adhat a bennünk zajló folyamatokról.

Ma már nagyon jól tudjuk, hogy Mayr dr. állítása igazat nyert. Beleink egészségére épül fel szervezetünk egészsége.
Megbetegedéseink, tüneteink oka a túlterhelt, rosszul működő belek.

”A toilette-papír a bél reagenspapírja”, más szóval minden székelés után érdemes ellenőriznünk, a széklet állagát, színét – mondta Franz Xaver Mayr, osztrák orvos (1875-1965) és hozzátette, hogy  hosszan tartó emésztési zavar a hasi szervek, így a has formájának és méretének eltérését fogja eredményezni.”
Diagnózist állított fel a  has  formája, mérete  és  betegségek  között.

 1. Amikor a lapos hasat egy a köldök feletti pukli csúfítja: az a bélgázos has jellemzője. A has falát feszítő bélgáz az erjedés és a rothadás eredményeként jelentkezik. A bélgáz könnyű és a köldök fölé száll, de ha a hasfal nem elég erős, akkor az egész has úgy néz ki, mint ha lufit nyeltél volna. A lufi has, nem lapos has!
 2. Amikor a lapos hasat egy a köldök alatti pukli csúfítja: ez a bélsáros has, a bélsár súlya a köldök alá húzza és ott csúfítja a,  szép lapos hasat. A sok bélsár idővel gyönyörű kötény hassá tud formálódni, és a lapos has helyett az erszényes kengurú képét öltöd magadra.
 3. Amikor a lapos hasad egy hegyes, csúcsos télapóhasra emlékeztet: itt már van gyulladás is, sokszor nyomásra is érzékeny. A bélgörcsök és gyulladások a belek védekezését mutatja. A lapos has ilyenkor már rég a múlté. Elhúzódó probléma ami a nyirokkeringést is érinti, ezért a vízvisszatartás is megnő. A lapos hasat csúfító, csúcsos hasúak azonnal kezdjék el a béltisztítást! A felhalmozódott salak és méreganyagok csak fokozzák a tüneteket, nincs mit várni, cselekedni kell.
 4. Amikor a lapos hasad a köldök alatt és a köldök felett is kitüremkedik: nagyon szép látvány, gratulálunk, ilyenkor a derék vonala még kirajzolódik és jól megfogható a köldök alatti és feletti rész is, mint egy-egy úszógumi. A két  részre osztható, lapos hasat rég látott felületet,  felül a bélgáz domborítja, alul pedig a pangó bélsár.
 5. Amikor a lapos hasad további kombinációk torzítják: A gyulladt, gázzal és széklettel teli has esetében a gázos és a csúcsos, gyulladásos has kombinálódik – annak minden kellemetlen tünetével, szövődményével együtt.
 6. Amikor a lapos hasad a zsír is takarja: Komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában, az alma típusúnak is nevezett elhízás. Ráadásul a hájas has jelensége mögött ugyanúgy megtaláljuk a bélsár, bélgáz és bélgyulladások kockázatait, csak fokozottabb a kockázat a zsírral együtt. Kezdj lapos has Lipo+ kúrába. Nem szép és nem egészséges a pettyhüdt, zsíros kötényhas.


Lapos has ötletek

 1. Rendszeres béltisztítás, a bélsár és bélgáz ürítése, méregtelenítés
 2. A béltisztítás mindig csökkenti a zsírpárnákat is, mert a szervezet oda pakolja a felesleges savak.
 3. Segítsd alapos rágással a kúrát, mert az emésztés a szájban kezdődik (rothadás ellen)
 4. Naponta többször és keveset egyél
 5. Este már csak könnyen emészthető táplálékot fogyassz
 6. A testmozgás támogatja a belek munkáját is.
 7. Próbáld ki a testgyertyázást, több szempontból is hasznos, segíti a stressz levezetésében és serkenti a belek mozgását, fokozza a nyirokkeringést.
 8. Igyál minden nap 2 liter folyadékot. A Lipo+ főzet itatja magát, nem lesz nehéz dolgod.

A lapos has tehát nem csak esztétikai kérdés. A lapos has elérése pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. A has laposodik, már az első 20 nap alatt a béltisztítás során ürülő bélgázok és bélsaraknak köszönhetően. A második körben a zsírsejtekben raktározott savakat engedjük el, így további centimétereket tudhatunk magunk, pontosabban a hasunk mögött.

A Lipo+ egy lapos has kúra, egy béltisztító, ami a kúra elején néha kellemetlen is lehet. Hogy miért?

Amikor tisztítjuk a beleket, természetesen felszabadulnak az eddig a zsírszövetben megkötött savak is, és megint szabadon keringenek a testben. Emiatt érezhetően romlik a közérzetünk, és némi üröm vegyül a fogyás és béltisztítás okozta örömbe. Ha ilyenkor nem segítünk a testünknek, a savak feltorlódhatnak, mert a test nem tudja elég gyorsan semlegesíteni a hirtelen felszabadult mennyiséget. A béltisztító kúra első 10-20 napja kellemetlenebb lehet, ezért igyál többet és egyél sok ásványi anyagokban gazdag zöldségfélét.

laposhas_menu_aljara

Lipo+, lapos has összetevők (Csökkenő sorrendben):

 • Angelikagyökér
 • FOS (gyümölcs-oligoszaharid)
 • papaya
 • ananász szár
 • articsóka
 • máriatövis
 • kamilla
 • citromfű
 • komló
 • ánizs
 • édeskömény
 • gyömbérgyökér
 • fahéj
 • poloskavész

Csatlakozz hozzánk!

©2013 Laposhas.com - Lipodrink | © NATUR TANYA® - Élj a természettel!